13.4.23

Elämää pahoinvointialueella: hoitotarvikejakelu


 "Hyvinvointialue" on irvokas nimi nykyiselle sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistavalle. Tämän päivän esimerkkinä on hoitotarvikejakelu

Kotona ja hoitokodeissa asuvilla pitkäaikaissairailla ja vammaisilla on oikeus saada maksutta kolmeksi kuukaudeksi tarvittava määrä tiettyjä hoitoon liittyviä tarvikkeita. Näitä ovat esimerkiksi avannetarvikkeet, diabeetikon hoitotarvikkeet, haavanhoitotarvikkeet, vaipat, katetrit ja virtsankeräystarvikkeet sekä ravinto-, happi- ja dialyysihoitotarvikkeet.

Pienessä itäsuomalaisessa kunnassa tilaus hoitui kätevästi vaikkapa tekstiviestillä oman kunnan palveluneuvojalle, joka ystävällisesti ilmoitti, kun tarvikkeet ovat haettavissa.

Uudella, uljaalla pahoinvointialueella tarvikkeita tilataan soittamalla keskitettyyn lankapuhelinnumeroon. Tarvikkeita saa kerralla aiempaa pienemmän määrän, joka ei riitä kolmeksi kuukaudeksi. (Esimerkkitapauksessamme luvattu tarvikemäärä riittää ohjeiden mukaan käytettynä 9 viikon käyttöön eli reiluksi kahdeksi kuukaudeksi.) Perusteluna pienempään määrään on hyllytila - "tilaa on vähän ja käyttäjiä paljon".

"Täältähän niitä saa sitten tilattua lisää."

Tuotteet toimitetaan kunnan terveyskeskukseen, josta niitä voi käydä kyselemässä. Katsotaanpa kuinka monta ajomatkaa kuntakeskukseen tullaan tarvitsemaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!